Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

Welkom

Op mijn blog, mijn website, webstek of hoe je deze plek op het net ook maar wilt noemen.

Geanimeerde afbeelding.

Er is hier van alles te lezen over zaken die mij bezighouden. Zoals over mijn hobbies maar ook over andere gebeurtenissen en zaken waarvan ik het de moeite vind om die met je te delen. Dat doe ik hier sinds, pak em beet, 2001.

Om allerlei onduidelijk-heden bij het raadplegen van mijn stekkie hier op het net te voorkomen heb ik gebruiks-voorwaarden opgesteld.

Ik stel voor dat je deze leest. Temeer omdat ik ervan uit ga dat je alleen na acceptatie hiervan door zult gaan met het raadplegen van deze website.

Thema's

Ik heb van de voor mij meest belangrijke zaken een aantal thema's en overzichten opgesteld.

Platform

Mijn verzameling Philips zelfbouw is bij Platform Online Musea aangesloten.

Logo van Online Musea

Een museum dat alleen online bestaat en dat je een mogelijk biedt tot een wandeling door unieke verzamelingen die 24 uur per dag toegankelijk zijn.

Tot slot

Omdat tijden veranderen kan het zijn dat je artikeltjes aantreft met een iets andere vormgeving. Of met een iets andere opbouw. Dat laat ik maar zo. Toen was immers toen, en nu is...

QRCode

Afstoffen!

17 November 2021 woensdag Meer lezen?

Foto van een door Ronny in 1995 gemaakte print. Wat doe je als je al vijf-en-twintig jaar je rond 1995 gebouwde Philips mengpaneel eenheden voor zelfbouw in dozen op de vliering hebt liggen maar hier niet los van kunt komen?

Juist!!!

Het avontuur dat zo lang geleden is begonnen nu gewoon verder laten gaan alwaar deze destijds is gestopt. Natuurlijk!

Zo e-mailde mij Ronny, vergezeld van een aantal foto's van zijn zelf nagebouwde Philips onderdelen pakketten. En daarbij natuurlijk ook eentje van zijn Philips 2x60 Watt eindversterker voorzien van NL6923 stuurversterker. Hiervoor heeft hij het plan deze te revitaliseren.

Owwww.. spannund!

Aquarium houden

Thema Aquarium houden
Foto van de zoetwater Red Sea Max 130 als Azie (Vietnam) biotoop.

Na lange tijd geen bakkie meer gehad te hebben besloot ik in 2008 dat het weer eens tijd werd er eentje aan te schaffen. Een niet te groot maar vooral ook weer niet te klein model. Eentje die mooi in een hoek van de kamer zou passen.

De keuze viel op een zoutwater nano. De Red Sea Max 130. Niet dat ik een zoutwater bak wilde, welnee. Die RSM zag er gewoon cool uit. Natuurlijk er moest nog wel het een ander aan gebeuren voordat er visjes in konden en hierover kun je in dit thema alles lezen. Ook over de eerste visjes die erin gingen trouwens.

Begin 2015 is de Red Sea Max 130 met LED verlichting uitgerust. Die in 2019 is verbeterd.

Boys Toys

Overzicht Boys Toys
Zwart-wit foto van een gigantische scheepsmotor.

Stuff voor échte mannen. Toys waar ze, toen ze veel jonger waren, van droomden. Maar ook ouwe troep van vroeghur waar ze nu een brok van in hun keel krijgen en waarvoor ze stiekem een traantje weg pinken...

Ik niet, natuurlijk. Maar dat was je wel duidelijk. Toch?

Philips zelfbouw

Thema Philips zelfbouw
Foto van het Philips HIFI International logo.

Het begon met een nostalgisch *kuch* artikeltje over die ouwe troep maar voordat Eli het wist emailde die, zelfs in-ter-na-tio-naal, met allerlei lui die ie nog nooit had gezien. En, je vraagt je nu natuurlijk meteen af welke babbeltruc ie gebruikt heeft want bij sommigen ging ie zelfs op bezoek!

Ik heb op mijn speurtocht naar materiaal, al dan niet digitaal, heel veel mensen ontmoet. Nou niet meteen gaan lopen gillen dat dit allemaal ouwe verzuurde veertigers vijftigers zijn die zo nodig lekker nostalgisch moeten lopen doen... want dat is niet zo! Nee, écht... niet!

Reis naar polen in 1986

Overzicht Reis naar Polen in 1986
Afbeelding met de Poolse tekst: PRL zonder illusies.

In 1986 begon ik aan een groots avontuur. Een autorit naar Polen om een aantal vrienden te gaan bezoeken. Een reis waarvan ik mezelf achteraf wel eens heb afgevraagd hoe ik zomaar kon besluiten naar een communistisch land af te reizen waar net een paar jaar ervoor de staat van beleg was opgeheven. Hoe ik met een visum in mijn paspoort, een Poolse wegenkaart in het dashboardkastje en in de veronderstelling dat de 1250 kilometer lange rit niet meer dan één lange weg zou zijn in mijn autotje kon stappen en op pad kon gaan.

Nou ja,.. laten we het maar op jeugdig enthousiasme houden.

Update:
op latere datum door mij en lief gemaakte reizen zijn aan het overzicht toegevoegd.

Naar boven